Negatieven

Negatieven zijn er in vele verschillende soorten en maten, zowel als kleurennegatief en als zwart-witnegatief. Het is een transparante drager (vroeger een glasplaat, celluloid en later polyester) met een lichtgevoelige laag.

De transparante drager van de gevoelige laag, celluloid, werd eind jaren 1880 voor fotografische films ontwikkeld. Ook hier kunnen we dus weer spreken van een medium met een zeer rijke historie.

Memorabele vakanties, verjaardagen, feestjes en andere mooie familie momenten…..wellicht heeft u de afgedrukte foto’s niet meer, maar misschien nog wel de negatieven.

Heel veel dierbare herinneringen of unieke momenten uit uw eigen familie geschiedenis die waarschijnlijk nooit meer bekeken worden. En dat is eeuwig zonde!

Voor veel mensen is het dan ook een bekend fenomeen…(verhuis)dozen of tassen vol met negatieven in de kelder, op zolder of simpelweg in een kast.

Uitdaging/problemen omtrent uw collectie

Met welke uitdagingen en problemen kunt u geconfronteerd worden?

  • De negatieven worden wellicht al tijden van generatie op generatie overgedragen, maar ze zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Ze zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • Het bekijken van negatieven is zonder viewer niet handig en het beoordelen van de afbeelding dus lastig;
  • Uw collectie negatieven is inmiddels zo groot geworden dat u hier graag structuur in zou willen aanbrengen.

Oplossing via Negatiefscanning.nl

Door uw negatieven te laten digitaliseren creëert u direct een veilige back-up van deze dierbare herinneringen. Tevens kunt u ze als digitale afbeeldingen, via de mail of social media, eenvoudig delen met familie, vrienden en/of kennisen. Daarnaast kunt u met deze digitale afbeeldingen een prachtig nieuw (digitaal)fotoboek maken.

Negatiefscanning.nl biedt u een eenvoudige oplossing om weer te kunnen genieten van deze waardevolle momenten. Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van negatieven en zijn u graag van dienst.

Het enige wat u hoeft te doen is uw materiaal bij één van onze vestigingen in te leveren of daar naar toe op te sturen. Wij doen de rest!

Professioneel scannen

Uiteraard is de wijze waarop wij uw negatieven digitaliseren voor u van groot belang.

Voor het scannen van 35mm negatieven gebruiken wij professionele Pakon, Nikon & Epson scanners. Stuk voor stuk zeer hoogwaardige scanners voor een optimaal digitaal resultaat.

Voor uw dierbare herinneringen is wat ons betreft alleen de beste apparatuur goed genoeg!

Het kan voorkomen dat negatieven (licht) beschadigd worden aangeleverd. Tijdens het scan proces kunnen wij, enkel voor kleuren negatieven, Digital Ice techniek toepassen waardoor eventuele krassen, stof, etc. geminimaliseerd worden.

Het scannen van uw negatieven vindt uiteraard met de grootst mogelijke zorg plaats.

Kwaliteit en prijs

Naast een hoogstaande kwaliteit kunnen wij u zeer scherpe prijzen aanbieden. Bij het plaatsen van een bestelling overleggen wij heldere tarieven en maken wij duidelijke afspraken. Bij ons geen verassingen achteraf!

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

Standaard digitaliseren wij uw negatieven als JPG of TIFF naar een USB-stick of (aangeleverde) HDD. Uiteraard is het mogelijk om uw digitale bestanden op DVD geleverd te krijgen.

Waarom Negatiefscanning.nl?

  • Veel ervaring en expertise op het gebied van negatief scanning;
  • Hoogstaande kwaliteit voor een zeer scherpe prijs;
  • Heldere communicatie en geen verrassingen achteraf;
  • Flexibel, betrouwbaar en snel.

Welke negatief formaten kunnen wij voor u allemaal digitaliseren?

De tarieven zoals opgenomen in ons prijsoverzicht gelden voor 35mm negatieven op strook.

Voor losse negatieven gelden, op aanvraag, andere tarieven. Mochten er papieren strookjes aan u negatieven bevestigd zitten dan worden er meerkosten in rekening gebracht.

Er is een breed scala aan andere negatief formaten zoals onder andere:

6x6, 6x9, 9x9, etc.

Mocht u één van deze negatief formaten bezitten, neem dan a.u.b. even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.